Waarmee kunnen wij u helpen?

Uw notaris en een scheiding

Een scheiding is een emotionele aangelegenheid, waarbij ook nog eens veel juridische zaken komen kijken. Uw notaris ondersteunt u hierbij. Na een scheiding is er veel te regelen. Er dienen nieuwe afspraken gemaakt te worden over eventuele kinderen, alimentatie, gezamenlijke bezittingen, wie er in de woning blijft wonen en eventuele schulden. Uw notaris kan deze afspraken in een akte van verdeling vastleggen. Heeft u samen onroerend goed of aandelen in een bv? Dan is de akte zelfs verplicht. Uw notaris Butijn & Wegink staat u graag bij tijdens de scheiding en legt alle afspraken voor u vast in de akte van verdeling.

U kunt tevens terecht voor mediation/scheidingsbemiddeling, zo kunt u de gevolgen van de scheiding zonder bemoeienis van advocaten afronden. Wij zijn gewend om een onpartijdige positie in te nemen. De afspraken die voortkomen uit de bemiddelingen, zijn afspraken waar u zelf achter staat. Niemand legt u iets op. De advocaat is enkel nodig voor het aanvragen van de scheiding zelf.


Uw notaris Butijn & Wegink kan bij u thuis langskomen, om in uw eigen vertrouwde omgeving deze moeilijke zaken te bespreken.