Corona en het kantoor

Vanwege de strijd tegen het coronavirus staat alles op ons kantoor op zijn kop. Onze taak is ervoor te zorgen dat de rechtszekerheid gewaarborgd blijft, dat mensen eigenaar kunnen worden van een huis, een testament kunnen maken of een bv kunnen oprichten.

Om de rechtszekerheid te waarborgen moet wij ons houden aan bepaalde richtlijnen waar we nu, zonder deze te verlaten, op een nieuwe manier naar moeten kijken en uitvoeren.
We luisteren naar wat door deskundigen geadviseerd wordt en handelen daarop.

Daarom hebben we besloten op dit moment alleen als het écht nodig is en ook dan met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, cliënten bij ons op kantoor uit te nodigen.

Het bespreken van dat waarvoor u bij ons komt kan gelukkig wel doorgaan maar dan telefonisch. We plannen dan een telefonisch overleg, we nemen hiervoor ruim de tijd.

Het tekenen van akten zal zoveel als mogelijk plaatsvinden via volmachten: dit betekent dat iemand van ons kantoor namens u de akte tekent en u zelf niet op kantoor hoeft te komen.
Natuurlijk blijven wij het van het grootste belang vinden dat het u duidelijk is waarvoor u tekent. Daarom zullen we u vooraf bellen en de inhoud en de gevolgen van de akte (nogmaals) aan u uitleggen.

Soms, bijvoorbeeld bij een testament of een hypotheekakte, is het niet mogelijk met een volmacht de akte te laten tekenen.  Maar ook dan zorgen wij ervoor dat het contact zo veilig mogelijk zal zijn. Natuurlijk nemen we alle hygiëne-maatregelen die geadviseerd worden, in acht.

Wanneer het RIVM of onze beroepsorganisatie KNB andere maatregelen voorstelt, zullen we ons beleid hierop aanpassen.
We hopen dat we binnenkort onze cliënten weer aan onze tafel kunnen ontmoeten.

Uw notaris bij u op locatie

De rijdende notaris

Butijn & Wegink is een notariskantoor dat dichtbij haar cliënten staat. Letterlijk en figuurlijk. Maar soms is de drempel om naar de notaris te gaan hoog. Wij nemen deze drempel weg door u – als u dit op prijs stelt – thuis te bezoeken. In de eigen, vertrouwde omgeving kan het makkelijker praten zijn. En dat is belangrijk, want de gesprekken gaan vaak over persoonlijke en gevoelige onderwerpen.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Sternstraat 45, 1771 AN Wieringerwerf
T: +31(0)227 59 20 51  

We zijn iedere vrijdag in Nieuwe Niedorp op de Trambaan 6.