Onze mensen

Deskundigheid en professionaliteit

Niels Welkers

Notaris

Niels Welkers

Notaris

Jacqueline Wegink

Notaris

Met diploma’s van het Atheneum, Nederlands Recht en notarieel recht in mijn broekzak ben ik in 1987 in Amsterdam gestart met het werken in het notariaat. Ik vond alle vakken van het rechtsgebied interessant en ik vind het leuk om met mensen te werken en de zaken goed voor hen te regelen. Na zes jaar in Amsterdam gewerkt te hebben, heb ik nog gewerkt in Middelharnis en Driebergen. Ik ben bekend met alle vakgebieden in het notariaat, maar heb een speciale, extra opleiding gevolgd voor Estate planning.

1 april 2000 ben ik voor mezelf begonnen als notaris in Nieuwe Niedorp en sinds 1 januari 2016 is mijn notariskantoor (het Niedorper Notariskantoor) samengegaan met het kantoor van Marleen Butijn. Samen willen wij een sterk kantoor neerzetten, waar we onze cliënten nog beter kunnen helpen. Zo zijn wij nu ‘notaris aan huis’ in de hele gemeente Hollands Kroon. We willen meer naar mensen toe gaan, indien zij dat wensen. Voor veel mensen praat het fijner in de eigen vertrouwde omgeving, dan op het notariskantoor.

Laagdrempeligheid, vertrouwen en onafhankelijkheid zijn voor mij belangrijke elementen in onze werkwijze. Ik zorg dat mensen zich op hun gemak voelen en durven te zeggen wat zij belangrijk vinden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat mensen begrijpen wat we voor ze regelen en dat we dat goed regelen!

Jacqueline Wegink

Notaris

Merel Colle

Kandidaat-notaris

Merel Colle

Kandidaat-notaris

Jolanda IJzer-van-Dongen

Notarieel Medewerker

Familierecht/Boedel

Toen ik in 1983 mijn MEAO diploma had gehaald, heb ik eerst een aantal maanden bij Hotel Zomerdijk gewerkt en daarna een aantal jaren bij groothandel His Wilms. In 1987 ben ik begonnen als notarieel medewerkster bij notaris mr. Dingnis Butijn in Hippolytushoef aan het Kerkplein, de vader van Marleen Butijn. Daarna is het kantoor verhuisd naar de Elft in Hippolytushoef, voorheen het Groene Kruis gebouw. Zo af en toe kwam er wel eens iemand met de vraag of ze daar “bloed konden laten prikken”. Dat vonden we wel grappig.

Aan het Kerkplein, maar ook aan de Elft hadden we een loket. In september 2002 zijn we naar het pand aan de Sternstraat in Wieringerwerf gegaan. Marleen was toen inmiddels notaris. We hebben daar geen loket meer, want we vinden dat het een laagdrempelig kantoor moet zijn en blijven. En tot op de dag van vandaag is dat volgens mij nog steeds zo. De mensen moeten zo even binnen kunnen lopen en met een goed gevoel weer huiswaarts gaan.

Tegenwoordig ondersteun ik voornamelijk de notarissen en de kandidaat-notaris en maak ik de stukken – zoveel als mogelijk is – klaar voor de familiepraktijk. Ik ben al heel wat jaren werkzaam op het kantoor en er is in die jaren – door allerlei wetten en regelgeving – veel veranderd. Akten bestonden vroeger vaak uit 3 pagina’s, nu is een akte van 15 pagina’s geen uitzondering meer. Het is afwisselend werk en absoluut niet saai, zoals wel eens gedacht wordt. De medewerkers van het kantoor staan graag klaar met informatie en advies op meerdere momenten in het leven, ondersteunen de mensen bij het maken van keuzes en zorgen voor het juridisch juist vastleggen van hun zaken. Het maken van een akte is zeker “geen druk op de knop” en het is klaar. Dat vind ik leuk aan mijn werk.

Jolanda IJzer-van Dongen

Notarieel medewerker Secretariaat

Sabine Bergkamp

Notarieel Medewerker

Familierecht/Boedel/Ondernemingsrecht

Nadat ik in juni 1991 mijn MEAO diploma heb behaald, heb ik 6 jaar bij een uitgeverij gewerkt als administratief medewerkster. Daarnaast heb ik een avondopleiding gevolgd voor Medisch Secretaresse. Deze heb ik eind 1992 succesvol afgerond. Omdat het destijds lastig was om een fulltime baan in dat vakgebied te vinden, heb ik nog een aantal jaar als directiesecretaresse bij een Zweeds bouwbedrijf gewerkt. Als gevolg van een reorganisatie bij dat bedrijf ben ik uiteindelijk in 2002 in het notariaat terecht gekomen.

Ik had nog geen ervaring in het notariaat, maar vond het gelijk leuk! Al snel ontdekte ik dat het werken op een notariskantoor helemaal niet saai is. In tegendeel. Het werken op een notariskantoor is interessant, veelzijdig en afwisselend. Een ‘standaard’ dossier bestaat niet.
Ik ben begonnen ter ondersteuning van de notaris en de kandidaat-notaris en verrichtte diverse werkzaamheden. Later behandelde ik mijn eigen dossiers en maakte ik zelfstandig akten in de familiepraktijk. Na het volgen van een cursus bij INM kwam daar het ondernemingsrecht bij. Al snel was ik allround inzetbaar en deze afwisseling maakte het voor mij extra leuk.

Sinds januari 2016 ben ik werkzaam bij Butijn & Wegink Notarissen en Adviseurs, waar ik me voornamelijk bezighoud met de familiepraktijk (verklaring van erfrecht, afwikkeling van nalatenschappen) en de ondernemingspraktijk). Ik vind het belangrijk dat de afwikkeling van een nalatenschap juridisch en fiscaal goed geregeld is, maar het sociale aspect is voor mij ook heel belangrijk. Mensen helpen/ bijstaan in deze emotionele en vaak moeilijke fase in hun leven, vind ik fijn. Verder vind ik het uitdaging om de oprichting van een vennootschap, statutenwijziging, fusies of herstructurering van een concern in goede banen te leiden en de opdracht tot een goed einde te brengen.

Sabine Bergkamp

Notarieel medewerker
Familierecht/Boedel/Ondernemingsrecht

Ilse Bugel

Notarieel Medewerker

Familierecht

Van oorsprong ben ik opgegroeid op Wieringen, in het MUZ park te Oosterland. In 2007 ben ik naar de Wieringermeer verhuisd en woon daar al weer wat jaren met mijn partner en twee jongens. In mijn vrije tijd houden mijn jongens mij lekker bezig en anders ben ik bezig met mijn hobby fotografie.
In 2008 ben ik aan de slag gegaan bij Notariskantoor Butijn. Ik heb een toeristische opleiding gevolgd en had helemaal geen ervaring met het notariaat. Een totaal nieuwe wereld! En dat maakte de uitdaging des te groter.
Ik ben begonnen op de receptie, verrichtte veel administratieve werkzaamheden en sprong bij waar nodig.

Momenteel houd ik mij bezig met het familierecht. Ik maak onder andere testamenten, huwelijkse voorwaarden, levenstestamenten en verdelingen na echtscheiding of beëindiging van een samenleving.
Zoveel verschillende akten, allemaal op maat naar iemands eigen wensen en persoonlijke situatie, maakt dat het notariaat heel afwisselend is.
Geluk en blijdschap, maar ook verdriet en verlies, het komt allemaal voorbij.
Het is ons doel om iedereen, in welke situatie dan ook, bij te staan en ze met een goed gevoel de deur uit te laten gaan.

Ilse Bugel

Notarieel medewerker
Familierecht

Thalita Schipper

Notarieel Medewerker

Familierecht

Thalita Schipper

Notarieel medewerker
Familierecht

Stephenie Leegwater

Administatief Medewerker

Stephenie Leegwater

Administratief medewerker

Linda Welkers

Administratief medewerker

Linda Welkers

Administratief medewerker

Esther Meijer

Secretariaat

Esther Meijer

Notarieel medewerker
Registergoed

Wendy Boogaard-Zwaan

Notarieel medewerker

Wendy Boogaard-Zwaan

Notarieel medewerker
Registergoed

Anne-Marieke Boersen

Ondersteunend medewerker

Registergoed/Wonen

Anne-Marieke Boersen

Ondersteunend medewerker
Registergoed

Welkers & Wegink notarissen

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Sternstraat 45, 1771 AN Wieringerwerf
T: +31(0)227 59 20 51  

We zijn iedere vrijdag in Nieuwe Niedorp op de Trambaan 6.