Jolanda IJzer-van Dongen

Notarieel Medewerker
Familierecht/Boedel

Toen ik in 1983 mijn MEAO diploma had gehaald, heb ik eerst een aantal maanden bij Hotel Zomerdijk gewerkt en daarna een aantal jaren bij groothandel His Wilms. In 1987 ben ik begonnen als notarieel medewerkster bij notaris mr. Dingnis Butijn in Hippolytushoef aan het Kerkplein, de vader van Marleen Butijn. Daarna is het kantoor verhuisd naar de Elft in Hippolytushoef, voorheen het Groene Kruis gebouw. Zo af en toe kwam er wel eens iemand met de vraag of ze daar “bloed konden laten prikken”. Dat vonden we wel grappig.

Aan het Kerkplein, maar ook aan de Elft hadden we een loket. In september 2002 zijn we naar het pand aan de Sternstraat in Wieringerwerf gegaan. Marleen was toen inmiddels notaris. We hebben daar geen loket meer, want we vinden dat het een laagdrempelig kantoor moet zijn en blijven. En tot op de dag van vandaag is dat volgens mij nog steeds zo. De mensen moeten zo even binnen kunnen lopen en met een goed gevoel weer huiswaarts gaan.

Tegenwoordig ondersteun ik voornamelijk de notarissen en de kandidaat-notaris en maak ik de stukken - zoveel als mogelijk is - klaar voor de familiepraktijk. Ik ben al heel wat jaren werkzaam op het kantoor en er is in die jaren - door allerlei wetten en regelgeving - veel veranderd. Akten bestonden vroeger vaak uit 3 pagina’s, nu is een akte van 15 pagina’s geen uitzondering meer. Het is afwisselend werk en absoluut niet saai, zoals wel eens gedacht wordt. De medewerkers van het kantoor staan graag klaar met informatie en advies op meerdere momenten in het leven, ondersteunen de mensen bij het maken van keuzes en zorgen voor het juridisch juist vastleggen van hun zaken. Het maken van een akte is zeker “geen druk op de knop” en het is klaar. Dat vind ik leuk aan mijn werk.

Jolanda

Uw notaris bij u op locatie

De rijdende notaris

Butijn & Wegink is een notariskantoor dat dichtbij haar cliënten staat. Letterlijk en figuurlijk. Maar soms is de drempel om naar de notaris te gaan hoog. Wij nemen deze drempel weg door u – als u dit op prijs stelt – thuis te bezoeken. In de eigen, vertrouwde omgeving kan het makkelijker praten zijn. En dat is belangrijk, want de gesprekken gaan vaak over persoonlijke en gevoelige onderwerpen.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Sternstraat 45, 1771 AN Wieringerwerf
T: +31(0)227 59 20 51  

We zijn iedere vrijdag in Nieuwe Niedorp op de Trambaan 6.