Sabine Bergkamp

Notarieel Medewerker
Familierecht/Boedel/Ondernemingsrecht

Nadat ik in juni 1991 mijn MEAO diploma heb behaald, heb ik 6 jaar bij een uitgeverij gewerkt als administratief medewerkster. Daarnaast heb ik een avondopleiding gevolgd voor Medisch Secretaresse. Deze heb ik eind 1992 succesvol afgerond. Omdat het destijds lastig was om een fulltime baan in dat vakgebied te vinden, heb ik nog een aantal jaar als directiesecretaresse bij een Zweeds bouwbedrijf gewerkt. Als gevolg van een reorganisatie bij dat bedrijf ben ik uiteindelijk in 2002 in het notariaat terecht gekomen.

Ik had nog geen ervaring in het notariaat, maar vond het gelijk leuk! Al snel ontdekte ik dat het werken op een notariskantoor helemaal niet saai is. In tegendeel. Het werken op een notariskantoor is interessant, veelzijdig en afwisselend. Een ‘standaard’ dossier bestaat niet.
Ik ben begonnen ter ondersteuning van de notaris en de kandidaat-notaris en verrichtte diverse werkzaamheden. Later behandelde ik mijn eigen dossiers en maakte ik zelfstandig akten in de familiepraktijk. Na het volgen van een cursus bij INM kwam daar het ondernemingsrecht bij. Al snel was ik allround inzetbaar en deze afwisseling maakte het voor mij extra leuk.

Sinds januari 2016 ben ik werkzaam bij Butijn & Wegink Notarissen en Adviseurs, waar ik me voornamelijk bezighoud met de familiepraktijk (verklaring van erfrecht, afwikkeling van nalatenschappen) en de ondernemingspraktijk). Ik vind het belangrijk dat de afwikkeling van een nalatenschap juridisch en fiscaal goed geregeld is, maar het sociale aspect is voor mij ook heel belangrijk. Mensen helpen/ bijstaan in deze emotionele en vaak moeilijke fase in hun leven, vind ik fijn. Verder vind ik het uitdaging om de oprichting van een vennootschap, statutenwijziging, fusies of herstructurering van een concern in goede banen te leiden en de opdracht tot een goed einde te brengen.

Sabine

Uw notaris bij u op locatie

De rijdende notaris

Butijn & Wegink is een notariskantoor dat dichtbij haar cliënten staat. Letterlijk en figuurlijk. Maar soms is de drempel om naar de notaris te gaan hoog. Wij nemen deze drempel weg door u – als u dit op prijs stelt – thuis te bezoeken. In de eigen, vertrouwde omgeving kan het makkelijker praten zijn. En dat is belangrijk, want de gesprekken gaan vaak over persoonlijke en gevoelige onderwerpen.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Sternstraat 45, 1771 AN Wieringerwerf
T: +31(0)227 59 20 51  

We zijn iedere vrijdag in Nieuwe Niedorp op de Trambaan 6.